Składniki (2 porcje)
| • 130 g | marchwi |
| • 1 | zielona papryka |
| • 1 | żółta papryka |
| • 300 g | czerwonej kapusty |
| • 1 | ugotowany czerwony burak |
| sól | |
| świeżo zmielony pieprz | |
| • 2 łyżki | oliwy z oliwek z czosnkiem |
| • 1 łyżka | miodu kwiatowego |
| • 2 łyżeczki | soku z limonki |
| • 2 łyżki | posiekanej pietruszki |
Przygotowanie:
Marchew obrać i drobno pokroić. Papryki umyć, przepołowić , oczyścić i pokroić w cienkie paseczki.
Usunąć głąb z czerwonej kapusty, resztę drobno poszatkować.
Buraka pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wymieszać w miseczce.
Dressing: wymieszać sól, pieprz, oliwę z oliwek, miód i sok z limonki. Dressing wymieszać delikatnie z warzywami.
Poczekać 10 min, aby sałatka nabrała aromatu.


Kilka minut roboty i pyszne jedzenie na stole :)
OdpowiedzUsuńTrzeba będzie spróbować jak to wyjdzie