Sałatka tęczowa z dressingiem miodowym




https://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76249372



Składniki (2 porcje)


• 130 g marchwi
• 1 zielona papryka
• 1 żółta papryka
• 300 g czerwonej kapusty 
• 1 ugotowany czerwony burak

sól

świeżo zmielony pieprz
• 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem
• 1 łyżka miodu kwiatowego
• 2 łyżeczki soku z limonki
• 2 łyżki posiekanej  pietruszki




Przygotowanie:




Marchew obrać i drobno pokroić. Papryki umyć, przepołowić , oczyścić i pokroić w cienkie paseczki.

Usunąć głąb z czerwonej kapusty, resztę drobno poszatkować.

Buraka pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wymieszać w miseczce.

Dressing: wymieszać sól, pieprz, oliwę z oliwek, miód i sok  z limonki. Dressing wymieszać delikatnie z warzywami.

Poczekać 10 min, aby sałatka nabrała aromatu.





1 komentarz:

  1. Kilka minut roboty i pyszne jedzenie na stole :)
    Trzeba będzie spróbować jak to wyjdzie

    OdpowiedzUsuń