Ciasto jogurtowe
SKŁADNIKI :
• 1 szkl. jogurtu naturalnego
• 3 szkl. mąki
• 1 szkl. oleju
• 1 i 1/2szkl. cukru
• 1 proszek do pieczenia
• 4 jajka
• puszka brzoskwiń
PRZYGOTOWANIE :
Białka ubić na sztywną pianę, w misce mieszamy pozostałe składniki oprócz brzoskwiń, można użyć miksera, tylko na najmniejszych obrotach i do momentu uzyskania jednolitej masy, dodać białka i dokładnie wymieszać, gotowe ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, ja napełniłem formę na 6 tartaletek, a pozostałe ciasto wlałem do jednej małej blaszki, na wierzch ciasta ułożyć brzoskwinie, wcześniej odsączone i pokrojone na kawałki, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, piec przez ok. 45 minut, gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wonderful web site. Plenty of helpful information here.
OdpowiedzUsuńI am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious.
And certainly, thanks to your effort!
mniam mniam lubię to 😃
OdpowiedzUsuń