Ciasto jogurtowe



SKŁADNIKI :

• 1 szkl. jogurtu naturalnego
• 3 szkl. mąki
• 1 szkl. oleju
• 1 i 1/2szkl. cukru
• 1 proszek do pieczenia
• 4 jajka
• puszka brzoskwiń

PRZYGOTOWANIE :

Białka ubić na sztywną pianę, w misce mieszamy pozostałe składniki oprócz brzoskwiń, można użyć miksera, tylko na najmniejszych obrotach i do momentu uzyskania jednolitej masy, dodać białka i dokładnie wymieszać, gotowe ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, ja napełniłem formę na 6 tartaletek, a pozostałe ciasto wlałem do jednej małej blaszki, na wierzch ciasta ułożyć brzoskwinie, wcześniej odsączone i pokrojone na kawałki, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, piec przez ok. 45 minut, gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

1 komentarz:

  1. Wonderful web site. Plenty of helpful information here.
    I am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious.
    And certainly, thanks to your effort!

    OdpowiedzUsuń