Sałatka z truskawkami




Składniki :

• 1 garść szpinaku
• 60 g truskawek
• 50 g fety
• 20 g orzechów nerkowca
• 3-4 cienkie zielone szparagi
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• kilka listków mięty
• świeżo mielony pieprz

Przygotowanie :

Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, kroimy na 4 części i przesmażamy 4-5 minut na odrobinie oliwy. Studzimy. Umyty i osuszony szpinak mieszamy z pokrojoną w kostkę fetą. dodajemy pokrojone na połówki truskawki, szparagi i orzechy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Polewamy sałatkę powstałym sosem. Całość oprószamy pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz