Składniki
- 200 g łososia surowego
- 1 awokado
- 100 g serka Mascarpone
- 100 g serka śmietankowego (Philadelphia)
- 5 łyżek śmietany
- 1 szalotka
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka oliwy truflowej (opcjonalnie)
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- szczypta szczypiorku do dekoracji
Przygotowanie
Posiekaj na drobne kawałeczki łososia. Posiekaj cebulę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. A jeśli masz pod ręką oliwę truflową, doda ona "pepsu" przystawce.
Pokrój awokado w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Ser Mascarpone wymieszaj z serkiem Philidalphia i śmietaną.
Użyj metalowej obręczy o kształcie koła do podania przystawki. Umieść na dnie miks serków, następnie kawałeczki awokado, a na szczycie tatar z łososia. Całość przyprósz szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz