Tatar łososiowy z awokado




Składniki

  • 200 g łososia surowego
  • 1 awokado
  • 100 g serka Mascarpone
  • 100 g serka śmietankowego (Philadelphia)
  • 5 łyżek śmietany
  • 1 szalotka
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka oliwy truflowej (opcjonalnie)
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • szczypta szczypiorku do dekoracji



Przygotowanie



Posiekaj na drobne kawałeczki łososia. Posiekaj cebulę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. A jeśli masz pod ręką oliwę truflową, doda ona "pepsu" przystawce.

Pokrój awokado w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Ser Mascarpone wymieszaj z serkiem Philidalphia i śmietaną.

Użyj metalowej obręczy o kształcie koła do podania przystawki. Umieść na dnie miks serków, następnie kawałeczki awokado, a na szczycie tatar z łososia. Całość przyprósz szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz