Pyszne ciastka z otrębami




SKŁADNIKI:

• 85 g masła
• 7 łyżek cukru
• 1 jajko
• 4 łyżki otrąb
• 100 g mąki z pełnego przemiału
• 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 60 g mąki pszennej
• 120 g czekolady

PRZYGOTOWANIE:

W misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać otręby, jajko, proszek i oba rodzaje mąki, wyrobić ciasto rękoma. Nabierać łyżeczką i uformować ręką małe kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozpłaszczyć lekko ręką lub łyżką. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut, aż będą złociste, po upieczeniu zostawić do ostygnięcia. Czekoladę roztopić i maczać w niej boki ciastek, zostawić do zastygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz