Naleśniki ze szpinakiem




Składniki:

• 100 g mąki pszennej
• 2 jaja
• 100 g mleka
• 2 łyżki otrębów pszennych
• 80 g pokrojonego w plastry sera mimolette
• 100 g szpinaku świeżego
• 80 g tuńczyka z puszki
• 1 ząbek czosnku
• 1 filecik anchois
• olej słonecznikowy
• pieprz


Przygotowanie:

Z mąki, jaj, mleka i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe z odrobiną wody. Smażymy naleśniki, na patelni posmarowanej uprzednio papierowym ręcznikiem z odrobiną oleju. umyty szpinak przesmażamy z czosnkiem na oleju. W naleśniki układamy przesmażony szpinak i ser mimolette oraz tuńczyka z posiekanym anchois. Wkładamy jeszcze raz na patelnie i dusimy pod przykryciem ok. 1 minutę aż ser się rozpuści.Naleśniki podajemy z sosem jogurtowo-szczypiorkowym udekorowane pomidorkami koktajlowymi.

1 komentarz: