Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Składniki :
• 1kg cukinii
• 6 łyżek mąki
• 3 jajka
• 2 cebule
• 150 g boczku wędzonego-parzonego
• sól, pieprz
• olej do smażenia
Przygotowanie :
Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (chyba że cukinia jest duża i ma dużo ziaren, wtedy wydrążamy miąższ), przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na 15 minut, po tym czasie przekładamy na sitko i odsączamy sok. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju, dodajemy do odsączonej cukinii, dodajemy mąkę i jajka, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju nakładamy łyżką placuszki, smażymy z oby stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
OdpowiedzUsuńyou make blogging look easy. The overall look of your web site
is magnificent, let alone the content!