Składniki :
• 2-3 woreczki ryżu basmati lub jaśminowego
• 600 g piersi z kurczaka
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka kuminu
• 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion kolendry
• 1/2 łyżeczki pikantnej papryki
• 1 czerwona papryka
• 1 żółta papryka
Sos :
• 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
• 1 ząbek czosnku
• sok z 1 małej limonki
• 1 łyżeczka płynnego miodu
• sól
Przygotowanie :
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Oliwę mieszamy z przyprawami. Mięso kroimy w kostkę i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem i sokiem wyciśniętym z limonki. Gotowe szaszłyki podajemy na ryżu i polewamy sosem jogurtowym.
excellent issues altogether, you simply received a new reader.
OdpowiedzUsuńWhat might you suggest in regards to your submit that you made a few days in the past?
Any certain?