Składniki : (na foremkę 28x24 cm)
• 1 szklanka mleka
• 2 łyżki żelatyny
• 600 g twarogu z wiaderka
• 2/3 szklanki cukru
• 2 opakowania cukru waniliowego
• 2 żółtka
• 125 g miękkiego masła
• 250 g herbatników maślanych
• 250 g truskawek
• 2 galaretki truskawkowe
Przygotowanie :
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy. Ser, masło, cukry i żółtka miksujemy przez kilka minut na gładką masę . Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy i wstawiamy do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na dnie ciasteczka maślane. Zalewamy masą serową i układamy kolejną warstwę herbatników. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.
My partner and I stumbled over here coming from
OdpowiedzUsuńa different web page and thought I might as well
check things out. I like what I see so i am just following you.
Look forward to finding out about your web page for a second time.