Bruschetta z truskawkami




Składniki :

• pełnoziarnista bagietka
• oliwa z oliwek
• oregano
• truskawki
• listki mięty
• otarta skórka z cytryny
• świeżo mielony pieprz, sól morska

Przygotowanie :

Bagietkę kroimy wzdłuż polewamy oliwą, oprószamy oregano i zapiekamy w piekarniku - najlepiej w temp. 100-120 stopni - tak by skórka była chrupiąca, a środek dość miękki . Truskawki kroimy w ćwiartki, doprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą i mieszamy z posiekaną miętą. Układamy na bułce i oprószmy startą skórką z cytryny.

2 komentarze:

  1. Hello, i think that i noticed you visited my weblog so i came to ?return the want?.I'm trying to to find things to improve my website!I
    guess its adequate to use some of your ideas!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowicie wartościowe informacje. Super

    OdpowiedzUsuń