Ciasto niebo w gębie
SKŁADNIKI :
CIASTO :
• 400 g mąki pszennej
• kostka margaryny
• 1/2 szkl. cukru pudru
• 3 żółtka
• łyżeczka proszku do pieczenia
Do mąki dodać margarynę, posiekać nożem, dodać cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, każdą upiec osobno w nasmarowanej margaryną formie (25x25 cm), 15-20 minut w 180 stopniach.
MASA ORZECHOWA :
• 250-300 g łuskanych orzechów włoskich
• szkl. mleka
• 200-250 g masła
• 1/3 szkl. cukru pudru
• 2 łyżki cukru
Orzechy zmielić i zalać gorącym mlekiem, dodać dwie łyżki cukru i wymieszać, zostawić do zgęstnienia, masło utrzeć z cukrem pudrem, ciągle ucierając dodawać ostudzone orzechy.
MASA JABŁKOWA :
• słoik jabłek prażonych, ja użyłem domowych
• łyżka mąki ziemniaczanej
Jabłka podgrzać, moje są dość gęste więc dodałam tylko łyżkę mąki ziemniaczanej, można zamiast mąki dać galaretkę cytrynową i podgrzać, aż się rozpuści.
Na pierwszy placek wyłożyć jabłka, przykryć drugim, lekko docisnąć, rozsmarować masę orzechową, udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą, lub startą na tarce, schować do lodówki, by masa orzechowa stężała, mi najbardziej smakuje na następny dzień, wtedy ciasto jest lekko wilgotne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
I've been surfing online more than 3 hours today,
OdpowiedzUsuńyet I never found any interesting article like yours.
It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made
good content as you did, the web will be much more useful than ever before.
Wonderful article! That is the kind of information that are supposed to be shared across
OdpowiedzUsuńthe internet. Disgrace on the search engines for no longer positioning this submit higher!
Come on over and consult with my site . Thank you =)
Witam. Jak duży ma być ten słoik? 900ml będzie ok?
OdpowiedzUsuńTak wystarczy
OdpowiedzUsuńOrzechy i jabłuszka - pycha! :) pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuńPrzepis wydaje się dość prosty i bardzo efektowny, wypróbuję
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze, że przepis nie aż taki prosty jakby się wydawało, nie wyszło mi tak jak się spodziewałam, ale i tak pysznie!
OdpowiedzUsuńPrzepis wydaje się być prosty, a ciasto wygląda naprawdę pysznie ;-)
OdpowiedzUsuńAfter checking out a handful of the blog articles on your website, I seriously
OdpowiedzUsuńlike your technique of blogging. I saved it to my bookmark webpage list and will be
checking back soon. Please check out my website as well and let
me know your opinion.
Helⅼo there! I couⅼd have sworn I've been to this
OdpowiedzUsuńblog befогe but ɑfter browsing tһrough some of the
post I realized іt's new to me. Αnyways, I'm ɗefinitely glad
І fоᥙnd it and I'll be bookmarking and checking ƅack frequently!
Hеllo there! I simply wish to offer you a huge
OdpowiedzUsuńtһumbs up for your great info you've got here on thiѕ poѕt.
I'll be coming Ьack too your blog for more soon.
Wreszcie znalazłam dłuuugo szukany przepis. Robiła to na Swięta Bożego Narodzenie nieżyjąca moja Mama. Pamiętała ten do dziś ten przepyszny smak.Fakt,na drugi dzień dopiero dobry. Mama polewała cały tort -bo był robiony w kształcie tortu - polewą czekoladową mleczną a my czekaliśmy aż coś kapnie z tej polewy na stół, ha ha ,to były czasy, dziękuje za przepis który przywrócił mi na stare lata miłe wspomnienie.
OdpowiedzUsuńI'm gone to сonvey my lіttle brotheг, that he shoulⅾ aⅼso pay a
OdpowiedzUsuńvisit this blog on regular basis to get updated from newest іnformation.
һi!,I lіke y᧐ur writing ᴠery much! share we be in contact
OdpowiedzUsuńmore apрroximately yⲟur poost onn AOL? Ι need an expert on thiѕ house tto silve
my pгoblem. Mayƅe thɑt's you! Hɑving a loοk forward tߋ look
yοu.
I read this piece of writing completely on the topic
OdpowiedzUsuńof the comparison of latest and previous technologies, it's awesome article.
Its like you read my mind! Youu seem to know a lot about this, like you wrote the book іn it or sօmething.
OdpowiedzUsuńI tһink that youu ⅽan do witһ a few pics tо drive the message home a bit,
ƅut instead of that, tһis is wonderful blog.
An excellent read. Ӏ will certaіnly be bаck.
I aam rеally impresѕed with your writing ѕkills and also with the layⲟut for
OdpowiedzUsuńyour blog. Is that this a paid suƄject or diɗ you modify it
your self? Either way stay uⲣ the nice quaⅼity writing, it's uncommon to see a great blog like this one theѕe
days..
It is appropriate time tօ make some plans for tһe future aand it'ѕ
OdpowiedzUsuńtime to be haρpy. I've reasd tis pokst and if Ӏ
ϲould Ι wish to suggest you ffew interesting thingѕ oг tips.
Perhaps yoᥙ can wгite nerxt articles referring tо this
article. Ι ԝant to reɑd mmore things ɑbout it!