Naleśniki wytrawne




Do przygotowania naleśników potrzebujemy:

• Usmażone naleśniki ( każdy ma swój przepis więc przyrządzone wedle upodobań)
• Plasterki salami
• Ser cheddar starty na tarce
• Zielone oliwki pokrojone w paski
• Czerwona papryka pokrojona w słupki
• 2 łyżki musztardy Dijon
• 2 łyżki majonezu
• 1 łyżka jogurtu naturalnego
• sól i pieprz

Przygotowanie:

• W misce łączymy ze sobą musztardę, majonez i śmietanę do uzyskania jednolitego sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
• Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni.
• Każdy naleśnik smarujemy dość obficie sosem musztardowym. Układamy na nim salami, ser, oliwki i słupki czerwonej papryki.
• Zwijamy ciasno w rulon i kładziemy na blasze do pieczenia. Na koniec posypujemy odrobiną startego sera.
• Pieczemy w piekarniku około 10 minut lub do całkowitego rozpuszczenia się sera.